A A A K K K
для людей із порушенням зору
Довжанська громада
Закарпатська область

В Довжанській громаді відбулася робоча зустріч щодо локалізації Резолюції РБ ООН 1325.

Дата: 09.02.2024 14:21
Кількість переглядів: 274

Фото без опису

У Довжанській громаді відбулася робоча зустріч щодо локалізації Резолюції Ради Безпеки ООН 1325.

За ініціативи та участі Департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОВА, Коаліції 1325-Закарпаття та ГО «Мегасоціум» відбулася робоча зустріч щодо локалізації Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 з представниками та представницями органів місцевого самоврядування різних структурних підрозділів Довжанської сільської ради.

Під час робочої наради Оксана Пагулич, начальниця відділу з питань сім’ї, оздоровлення дітей, запобігання сімейному неблагополуччю та гендерної рівності Департаменту соціального захисту населення Закарпатської облдержадміністрації, поінформувала про реалізацію Обласного Плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року; Маріанна Колодій, радниця голови Закарпатської облдержадміністрації з гендерних питань та голова секретаріату Коаліції 1325-Закарпаття, розповіла про ініціативи та заходи, що були реалізовані у громадах Закарпатської області у 2023 році у межах Порядку денного Резолюції 1325, як от проведення аудитів безпеки, створення класів безпеки та проведення інформаційно-просвітницької роботи.

Головні принципи Резолюції 1325 включають:

  • Питання участі. Участь цивільного населення, зокрема врахування потреб та інтересів жінок та дітей у процесах миротворення. Резолюція закликає до забезпечення активної участі жінок у всіх рівнях прийняття рішень стосовно урегулювання конфліктів та побудови миру.
  • Питання захисту. Резолюція підкреслює потребу захисту жінок і дітей від гендерного насильства під час воєнних конфліктів та після їх завершення.
  • Питання запобігання війни або воєнних конфліктів.
  • Встановлення миру. Відновлення. Розробка програм навчання та інформаційних кампаній, спрямованих на залучення різних груп цивільного населення, зокрема жінок до питань післявоєнного відновлення.

☑️ Порядок денний «Жінки, мир, безпека» – це людино орієнтований підхід, який готує цивільне населення до викликів війни й післявоєнного відновлення, стосується широкого контексту викликів безпеки – психологічних, фізичних, економічних, соціальних, освітніх та ін.

Як зазначила Оксана Пагулич, за даними Радбезу ООН, результатом цілеспрямованого включення жінок у мирні перемовини стає тривалий сталий мир, тож для нас також важливо на місцевому рівні ширше залучати жінок до відновлення країни, врегулювання конфліктів і відбудови мирного життя.

📍«Післявоєнне відновлення – довгий шлях і нам потрібно мінімізувати ті ризики, з якими може стикнутися кожна громада. Розробка Місцевого плану дій на виконання Резолюції 1325 допоможе визначити реальні виклики на які необхідно реагувати у громаді та допоможе досягати конкретних результатів. Це – має бути для людей і про людей», – наголосила Маріанна Колодій.

📍В свою чергу, голова Довжанської ТГ Віктор Симканич, зазначив, що План дій щодо безпеки та захисту цивільного населення в умовах воєнного стану є одним із пріоритетних напрямків для відновлення громади і країни в цілому.

Така робоча зустріч може сприяти ефективному впровадженню принципів Резолюції на місцевому рівні та створити базу для покращення рівня участі жінок та врахування гендерних аспектів у різних аспектах життя громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь