Довжанська громада
Закарпатська область

Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» завітала з робочим візитом до Довжанської територіальної  громади

Дата: 05.10.2023 15:47
Кількість переглядів: 251

Фото без опису🤝05.10.2023 року Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» завітала з робочим візитом до Довжанської територіальної  громади Закарпатської області для проведення фокус-групового дослідження в межах проєкту «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

  🕊️Захід розпочався хвилиною мовчання на знак ушанування пам’яті загиблих захисників та захисниць України.

  🗣️ До заходу долучився сільський голова Віктор Симканич, який звернувся до присутніх з вітальним словом та наголосив на важливості участі громадськості у процесах прийняття владних рішень.  Також були присутні представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій, молодіжної ради, ВПО, особи з інвалідністю та активні мешканці громади.

  🌐Під час заходу обговорили ряд важливих питань серед яких: участь громадськості у функціонуванні громади, роль громадянського суспільства як інструменту впливу на прийняття рішень місцевою владою, питанню інклюзивності, доступності та безбар’єрності, інтеграції ВПО у соціально-економічне життя громади, збільшення залученості активних мешканців до процесів планування, реалізації, моніторингу виконання місцевих програм.

📢Особливу увагу було приділено способам залучення мешканців громади до процесів прийняття рішень: консультативно-дорадчими органами, громадськими слуханнями, обговореннями, петиціями, участю в управлінні бюджетом, тощо.

🤝 Наголошено на  необхідності збільшувати залучення різних груп населення (в тому числі осіб з інвалідністю, жінок, ВПО) до процесів прийняття рішень, необхідності проведенню навчання для ОМС та громадського сектору щодо способів та механізмів залучення, проведення правоосвітньої та роз’яснювальної роботи.

🙏 Дякуємо Всеукраїнській громадській організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» та Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Віримо, що у майбутньому Довжанська громада продовжить рухатися в бік залучення громадян до прийняття владних рішень!

#Правозахиснаспілкаінвалідів #USAIDHoverla



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь