Довжанська громада
Закарпатська область

Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» завітала з робочим візитом до Довжанської територіальної  громади

Дата: 05.10.2023 15:47
Кількість переглядів: 283

Фото без опису🤝05.10.2023 року Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» завітала з робочим візитом до Довжанської територіальної  громади Закарпатської області для проведення фокус-групового дослідження в межах проєкту «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

  🕊️Захід розпочався хвилиною мовчання на знак ушанування пам’яті загиблих захисників та захисниць України.

  🗣️ До заходу долучився сільський голова Віктор Симканич, який звернувся до присутніх з вітальним словом та наголосив на важливості участі громадськості у процесах прийняття владних рішень.  Також були присутні представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій, молодіжної ради, ВПО, особи з інвалідністю та активні мешканці громади.

  🌐Під час заходу обговорили ряд важливих питань серед яких: участь громадськості у функціонуванні громади, роль громадянського суспільства як інструменту впливу на прийняття рішень місцевою владою, питанню інклюзивності, доступності та безбар’єрності, інтеграції ВПО у соціально-економічне життя громади, збільшення залученості активних мешканців до процесів планування, реалізації, моніторингу виконання місцевих програм.

📢Особливу увагу було приділено способам залучення мешканців громади до процесів прийняття рішень: консультативно-дорадчими органами, громадськими слуханнями, обговореннями, петиціями, участю в управлінні бюджетом, тощо.

🤝 Наголошено на  необхідності збільшувати залучення різних груп населення (в тому числі осіб з інвалідністю, жінок, ВПО) до процесів прийняття рішень, необхідності проведенню навчання для ОМС та громадського сектору щодо способів та механізмів залучення, проведення правоосвітньої та роз’яснювальної роботи.

🙏 Дякуємо Всеукраїнській громадській організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» та Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Віримо, що у майбутньому Довжанська громада продовжить рухатися в бік залучення громадян до прийняття владних рішень!

#Правозахиснаспілкаінвалідів #USAIDHoverla



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь