Довжанська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Фумігація складських приміщень та зерносховищ

Дата: 29.09.2023 08:21
Кількість переглядів: 226

Фото без опису

В аграріїв  району  тривають жнива. У народі кажуть: «Не той хліб, що в полі, а той, що в коморі». Щороку в світі при зберіганні зерна від комірних шкідників втрачається до 25%. Тому перед сільгосптоваровробниками після збирання врожаю постає не менш важливе завдання захисту збіжжя під час зберігання. Головним методом контролю чисельності шкідників запасів є хімічний метод, а саме – застосування вологого методу фумігації складських приміщень.

Вологу дезінсекцію (фумігацію) здійснюють при температурі навколишнього повітря не нижче +12 °С. Одночасно з дезінсекцією складів обробляють зовнішні стіни, а також територію, прилеглу до складів, на відстані не менше п’яти метрів. Через три доби після здійснення вологої дезінсекції об’єкти, які обробляли, доцільно добре провітрити і просушити. Для дезінсекції пустих складів за допомогою вологого способу застосовують контактні інсектоакарициди на основі таких діючих речовин як піриміфос-метил, 500 г/л, лямбда-цигалотрин, 50 г/л, альфа-циперметрин, 100 г/л, малатіон, 570 г/л, а також на основі поєднання дельтаметрину 25 г/л з синергіст піпероніл бутоксидом 225 г/л, біфентрину 21,3 г/л з малатіоном 418,9 г/л. Для обробки вологим способом використовують 200 мл (400 мл) робочої рідини на 1 кв. м. Допуск людей і завантаження складських приміщень допускається після повного провітрювання протягом двох діб після закінчення експозиції. Наголошуємо, що всі препарати мають бути зареєстровані в офіційному «Переліку пестицидів, дозволених до використання в Україні».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь