Фумігація складських приміщень та зерносховищ
В аграріїв району тривають жнива. У народі кажуть: «Не той хліб, що в полі, а той, що в коморі». Щороку в світі при зберіганні зерна від комірних шкідників втрачається до 25%. Тому перед сільгосптоваровробниками після збирання врожаю постає не менш важливе завдання захисту збіжжя під час зберігання. Головним методом контролю чисельності шкідників запасів є хімічний метод, а саме – застосування вологого методу фумігації складських приміщень.
Вологу дезінсекцію (фумігацію) здійснюють при температурі навколишнього повітря не нижче +12 °С. Одночасно з дезінсекцією складів обробляють зовнішні стіни, а також територію, прилеглу до складів, на відстані не менше п’яти метрів. Через три доби після здійснення вологої дезінсекції об’єкти, які обробляли, доцільно добре провітрити і просушити. Для дезінсекції пустих складів за допомогою вологого способу застосовують контактні інсектоакарициди на основі таких діючих речовин як піриміфос-метил, 500 г/л, лямбда-цигалотрин, 50 г/л, альфа-циперметрин, 100 г/л, малатіон, 570 г/л, а також на основі поєднання дельтаметрину 25 г/л з синергіст піпероніл бутоксидом 225 г/л, біфентрину 21,3 г/л з малатіоном 418,9 г/л. Для обробки вологим способом використовують 200 мл (400 мл) робочої рідини на