A A A K K K
для людей із порушенням зору
Довжанська громада
Закарпатська область

Вибираємо якісний садивний матеріал

Дата: 27.10.2022 15:05
Кількість переглядів: 235

Фото без описуМайбутнє саду багато в чому залежить від якісного посадкового матеріалу. Саме тому, для попередження придбання фальсифікованого садивного матеріалу Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області звертає увагу споживачів на необхідність дотримання правил під час вибору садивного матеріалу.

Зокрема,  перед купівлею слід перевірити, чи виробник садивного матеріалу включений до Державного Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва. Таким чином, можна відслідкувати інформацію про культури та сорти, які суб`єкт має право розмножувати.

Так, згідно ЗУ «Про насіння і садивний матеріал», партія садивного матеріалу для реалізації повинна супроводжуватись Сертифікатом, що засвідчує сортові якості садивного матеріалу та Сертифікатом, що засвідчує товарні якості садивного матеріалу. Ці документи повинні зберігатися на місці здійснення торгівлі та надаватися за першою вимогою.

Купуючи саджанці плодових культур, радимо придивитися до наявності щеплення та добре розвиненою кореневою системою. Висота однорічних яблунь, груш має бути 120-130 см, а кісточкових (вишня, слива, черешня) – 140-150 см.

Багато хто вважає, що чим більший саджанець тим краще. Це поширена помилка. Дерева трирічки, приміром, приживаються важче і ростуть набагато повільніше.Обраний саджанець повинен бути здоровий, не мати викривлень, плям та наростів.

Дотримуючись вищевказаних порад ви висадите саме такі саджанці, які при відповідному догляді даватимуть максимальні врожаї.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь